Danas radovi na vodovodnoj mreži u 26 ulica

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 26 ulica.

To su: Sarajevskih gazija, Barica, Ferida Srnje, Paromlinska, Smaila Šikala, Emila Zole, Džemala Bijedića, Srđana Aleksića, Cicin han, Višnjik, Derebent, Himzarina, Senada Čolića, Reljevska, Dobroševićka, Gabelina, Jezero, Sarač Ismailova, Šefika Halimanovića, 21. marta, Put Famosa, Lasički drum, Velika aleja, Bosanskih kraljeva, Skenderpašina i Blažujski drum.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Hiseta, Kotromanića, Igmanska, Gornja Jošanica, Patriotske lige, Mandžina gornja, Hamdije Kreševljakovića, Ruđera Boškovića i na Butilama.

Mašinsko čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Teheranski trg, Olimpijska i Antuna Hangija, ručno čišćenje bazena vršit će se u ulicama Nusreta Fazlibegovića, Soukbunar i Mjedenica, a ručno čišćenje šahta u ulici Hiseta. Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Reljevska.