Davor Dragičević prvi put u Banjoj Luci nakon skoro tri godine: Nije ovo više decembar 2018. godine!

Otac Davida Dragičevića, Davor Dragičević stigao je danas u Banju Luku nakon skoro tri godine koliko je u azilu proveo u Austriji jer je bio prisiljen napustiti Banja Luku strahujući za svoj život.

Dragičević se u BiH vratio nakon što mu je Austrija odbila dati azil, a nekoliko dana je boravio u Sarajevu, a danas je učesnik konferencije u Banja Luci.

Došao je u pratnji advokata Ifeta Ferageta.

Riječ je o međunarodnoj konferenciji “Antikorupcijska kampanja i podizanje svijesti javnosti o radu Tužilaštva u RS” koju organizuje Udruženje građana “Put pravde”.

Konferencija se održava u banjalučkom hotelu Jelena, a jedan od govornika je i Erik Larson, savjetnik Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS ispred Ammbasade SAD.

Larson je prilikom posjete Banja Luci posjetio Gradsku upravu i razgovarao sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

Dragičević je medijima danas kazao da će Tužilaštvo BiH početi da radi svoj posao.

Okolnosti su se promijenile, nije više decembar 2018. godine kad su nas lovili kao životinje po centru Banjaluke, kada su pokušali da nas uhapse i pokušali moju likvidaciju. Sad je vrijeme na mojoj strani, na strani pravde za Davida i uskoro očekujem konkretne poteze Tužilaštva BiH“.

Tvrdi da je svaki dan otkada je otišao radio na svom povratku u Banjaluku.

Nemam straha više nimalo, posebno od onih koji su uradili taj zločin, a znam dobro ko su. Okolnosti su se promijenile, sada smo mi na potezu”, poručio je.

Najavio je formiranje političke organizacije Pokret pravde, na čelu sa Ozrenom Perduvom.

Sljedeće godine Pokret pravde će izaći na izbore u BiH, ali samostalno. Sve što se dešavalo dovelo je do toga da ne možemo biti van politike. Ne možemo sudbinu našu prepustiti u ruke zločinaca”, istakao je.