Dodik dolazi na sjednicu Predsjedništva BiH, najavio glasanje protiv svih odluka

Sjednica Predsjedništva BiH zakazana je za sutra u 11 sati, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je u petak da će prisustvovati sjednici.

On je ranije kazao da će glasati protiv. Posebno se osvrnuo na ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković koja će biti prisutna zbog pojedinih tačaka dnevnog reda, među kojima su i prijedlozi imenovanja bh. ambasadora.

Dodik je otkrio da je Željko Komšić na dnevni red stavio i ugovor s Islamskom zajednicom.

Predviđeno je da u nekoliko tačaka prisustvuje i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković. Ustat ću od stola i sjesti sa strane dok ona referiše. Nema potrebe da sjedim za istim stolom. Kad dođe glasanje, glasat ću protiv, šta god rekla. Oni kažu blokada, nije blokada, ja sam na sjednici, a što neću da glasam kako njih dvojica to misle, to nije blokada, već tako Predsjedništvo BiH treba da funkcioniše“, izjavio je Dodik.

Turković je odgovorila Dodiku navodeći da će o budućnosti BiH odlučivati građani i njene demokratske, državne institucije, a ne destruktivni pojedinci, pa makar oni sebe vidjeli i u ulozi lidera.

Podsjetila bih gospodina Dodika da se lideri, ma kako bili dobri ili loši mijenjaju, ali zemlja ostaje i opstala je uprkos barbarskim pohodima mnogo snažnijih i moćnijih nego što će on ikada biti”, kazala je Turković.

Inače on je u petak u izjavi za novinare ispred zgrade Predsjedništva BiH najavio da će dovesti harmonikaša u ponedjeljak da relaksira atomosferu.