I danas veliki dio Sarajeva bez vode, nastavljaju se radovi u sklopu projekta EBRD-a

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 18 ulica.

To su: Avde Smajlovića, Olimpijska, Čadordžina, Azize Šaćirbegović, Hadžijska ravan, Asima Ferhatovića, Ismeta Mujezinovića, Envera Šehovića, Odobašina, Kobilja glava, Donji Hotonj, Dr. Ibrahima Tepića, Butmirska cesta, Karla Mijića, Terovića, Mehe Porobića, Začardak i Splitska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Također, u sklopu Projekta EBRD-e, od 10:00h planirani su radovi na izgradnji mjernog šahta i ugradnji opreme u ulici Bosanskih gazija.

U sklopu radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju u naselju Otes sa pripadajućim ulicama.

Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, izvođač radova “Unioninvest“ d.o.o. planira završetak radova u večernjim satima.

Iz ovo preduzeća mole potrošače za razumijevanje.

Osim radova na vodovodnoj mreži, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Trg zlatnih ljiljana, Vahide Maglajlić, Džemala Bijedića, Jukićeva, Nahorevska, Čurčiluk mali, na lokalitetu Mostarsko raskršće i Istočno Sarajevo.

Mašinsko čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Zagrebačka, Zvornička, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, pročepljenje slivnika vršit će se u ulici Kartal, a ručno čišćenje slivnika u ulici Kalemova.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Plantaže.