Kazahstan odbio dati vize za šest Zmajeva, i ovako teška utakmica postala je još teža

Nogometna reprezentacija BiH danas putuje u Kazahstan gdje igra izuzetno bitnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko provenstvo.

Pored brojnih povreda i odsustva igrača oboljelih o koronavirusa selktor Ivaylo Petev i naša najbolja fudbalska vrsta naišli su na nove probleme! Kazahstan je odbio izdati vize za čak šestoricu naših fudbalera.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize za ulazak u Kazahstan.

NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača”, saopćeno je iz saveza.

Bez ovolikog broja igrača reprezentacija će imati izuzetno težak zadatak u utakmici sa Kazahstanom.

Podsjetimo u prvom meču protiv ove reprezentacije u okviru kvalifikacija podijelili smo bodove, završeno je 1:1