Općina Stari Grad: Represivniji angažman policije na suzbijanju nepropisnog parkiranja

Načelnik Općine Stari Grad održao je sastanak sa novoimenovanim načelnikom Prve policijske uprave Stari Grad Salihom Tufo.

Sastanak je održan u kabinetu općinskog načelnika, gdje se razmotrilo stanje na terenu s ciljem boljeg i aktivnijeg djelovanja u oblasti sigurnosti građana.

Konstatovano je da je u Starom Gradu prisutan problem nepropisnog parkiranja u ulicama koje su u najužoj gradskoj jezgri, zbog čega na adresu Općine stižu brojne su primjedbe građana, ali i vijećnika u Općinskom vijeću Stari Grad.

Kako je kazao novoimenovani načelnik Prve PU Salih Tufo, poznato mu je i od ranije da je ovo vrlo izražen problem na području Starog Grada, te će policiji ubuduće to biti jedan od prioriteta u djelovanju.

“Pored svih redovnih poslova koje obavljamo mi ćemo se ubuduće staviti u punom kapacitetu da obezbijedimo što normalniji i sigurniji život građana Općine Stari Grad Sarajevo, uključujući i mjere za nepropisno parkiranje vozila. Slažem se da su represivne mjere u tom smislu najdjelotvornije,” poručio je Tufo.

Načelnik Hadžibajrić je zaželio novoimenovanom načelniku Prve PU Salihu Tufi sretan početak rada na ovoj odgovornoj i zahtjevnoj poziciji i izrazio nadu da će PU Stari Grad i Općina Stari Grad i ubuduće zajedno djelovati na osiguravanju što kvalitetnijih uslova života naših građana.