Otac po kojem je snimljen film štrajkuje glađu: Gladovati ću dok mi ne vrate djecu

Đorđe Joksimović, otac tri djevojčice iz Kragujevca, započeo je štrajk glađu jutros ispred Centra za socijalni rad u ovom gradu jer mu djeca još uvijek nisu vraćena, iako je Sud donio presudu u ovom slučaju, prenosi Telegraf.rs.

Đorđe Joksimović bori se za starateljstvo nad svoje tri kćerkice koje su mu oduzete 2015. godine, a po njegovoj priči je snimljen film Srdana Golubovića pod nazivom “Otac”.

Jutros je u 8 sati došao ispred Centra za socijalni rad, a kako kaže i radnici centra ga podržavaju.

“Izlaze radnici da mi kažu da sam u pravu, da djeca treba da mi budu vraćena. Nisam ništa jeo ni pio, niti ću. Gladovaću sve dok mi ne vrate djecu”, kazao Joksimović za Telegraf.rs.

Iz Osnovnog suda u Kragujevcu kažu da je presuda uručena strankama u skladu sa zakonom, ali da ona nije postala pravnosnažna, piše Telegraf.rs.

Podsjećamo, prije nekoliko dana iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, saopćili su da je nadležni sud donio prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu djece Joksimović.

Takva odluka uticati će i na rad organa starateljstva kad je riječ o daljoj zaštiti djece. To znači da će po pravosnažnosti presude, djeca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje“, objasnili su iz Ministarstva i dodali da starateljstvo organa starateljstva nad djecom na ovaj način bit će okončano.