Foto: NFSBiH

Petev i Džeko pred sutrašnji okršaj sa Ukrajinom: Najbitniji susret do sada, imamo šansu za dobar rezultat

Na Lviv Areni je večeras održana službena press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Ukrajinom.

Na pitanja novinara su odgovarali selektor Ivaylo Petevi i kapiten Edin Džeko.

Selektor Petev istakao je kao bitan faktor što za ovaj susret imamo više igrača na raspolaganju.

Imamo veći broj igrača na raspolaganju u odnosu za Kazahstan što nam daje jednu širinu. Bitno je da odigramo dobro sutra kao ekipa i nadam se da ćemo osvojiti tri boda. Što se igre tiče, uvijek može bolje. Drago mi je jer imamo harmoniju u ekipi i da se svako bori za svakog. Naravno, ima i grešaka koje moramo ispraviti, ali idemo naprijed i bolji smo iz utakmice u utakmicu. Ne kalkulišemo, skoncentrisani smo na sutrašnji meč i daćemo sve od sebe da pobijedimo“, kazao je.

Džeko je sutrašnju utakmicu ocijenio kao najbitniju do sada.

Nakon pobjede u Kazahstanu šanse su nam veće i otvorili smo sebi put ka drugom mjestu u grupi. Ipak, ključne posljednje tri utakmice gdje igramo sa direktnim konkurentima, Ukrajinom i Finskom. Ipak sutrašnja utakmica je do sada najbitnija“, rekao je Džeko.

Na pitanje koji je glavni adut bh. tima pred sutrašnji meč, kapiten je odgovorio:

Zajedništvo je naš glavni adut. Fali nam dosta bitnih igrača. Međutim, pokazali smo u Kazahstanu, gdje nije lako igrati, da smo dobra ekipa. Smatram da je to zajedništvno naš glavni adut pred sutrašnju utakmicu. Ako budemo tu jedan za drugog kao u prošlom meču, onda imamo šansu da napravimo dobar rezultat.“