Policija prilikom pretresa kafića na Grbavici pronašla drogu kod vlasnice i konobara

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije jučer su u saradnji sa policijskim službenicima Treće PU i Sektora za policijsku podršku, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili su pretres UR Cafe bar “SKORPION” u ulici Zvornička, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom je kod vlasnice L.Š. (1976), pronađeno i oduzeto oko 250 grama marihuane u paketićima pripremljenim za uličnu prodaju, digitalna vaga i pribor za prepakivanje.

Izvršenim pretresom konobara B.Dž. (1984), pronađena su i oduzeta tri paketića marihuane. Također je izvršen pretres dva stana sa pratećim prostorijama koja koristi L.Š. na području općine Novo Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” L.Š. i B.Dž. lišeni su slobode i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe su uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.