Sarajlija u kolicima nije mogao platiti račun u “Toplanama”, portir pola sata odbijao da siđe da mu pomogne

Salko Aljović, Sarajlija u kolicima, jutros je pokazao sav bezobrazluk osoba u državnim firmama.

Moramo tako kazati, moramo tako pisati, jer ovdje svakodnevno vidimo primjere osoba koje se zaposle i naprasno postanu bezosjećajni, nadobudni, a prije svega bezobrazni. Ovom opisu se može još mnogo toga dodati.

Naime, Salko je na svom Facebook nalogu objavio, uz fotografiju, kritiku pojedinih uposlenika u sarajevskim Toplanama.

Aljović je želio platiti račun, ali na naplatno mjesto nije mogao ući, jer prostor nije prilagođen osobama u kolicima.

Aljović tvrdi da je pola sata molio portira da siđe da ga sasluša ali je dotični odbijao da uopšte vidi šta želi.

Danas 21.10.2021 sam došao u poslovnicu Toplana koja se nalazi u ulici Džemala Bijedića br 72 da platim račun. Zvao sam portira da siđe da ga zamolim da zovne nekoga s šaltera da mi uplati račun pošto ja ne mogu ući u poslovnicu. Dotični gospodin (Mirsad Karišik) je 20 do 30 minuta odbijao da siđe da vidi uopšte šta želim”, napisao je Aljović.

Uslijedile su reakcije na društvenim mrežama, među kojima i korisnika Twittera, Dragana Miokovića, penzionisanog policajca.

E gledaj kloca portirskog molim te! Ne poznajem nikoga iz Toplana a da je na tw, pa ako ste u prilici da nekome, tamo relevantnom, dojavite za ovu svinjariju – sevap je. Fujčina”, napisao je Mioković.

Na ovaj tweet reagovao je premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto. Tvrdi, Uprava Toplana je upoznata, te da čeka reakciju.

Uprava Toplana je upoznata i čekam reakciju.”

Podsjećamo, jedne prilike je također na društvenim mrežama postavljeno kako vozač divlja Vilsonovim šetalište, a nakon dojave građana premijer je kratko komentarisao “pronađen i sankcionisan”.

Video/ Vozač “divljao” po Vilsu 98 km/h, Edin Forto na video odgovorio kratko “sankcionisan”