Uhapšena četvorica osumnjičenih za napad na sudiju Sabriju Topalovića

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su četiri osobe koje se dovode u vezu s napadom na sudiju Sabriju Topalovića i njegove kolege nakon prekinute utakmice Veleža i Borca 22. septembra.

Juče je uhapšen 21-ogodišnji F.L. iz mjesta Domanovići kod Čapljine, budući da se sumnjiči da je, sa svojim automobilom Golf 5, učestvovao u napadu.

Danas su uhapšena još trojica osumnjičenih, inicijala M.M., E.P. i A.G, iz Mostara, prenosi N1.

Tri su osobe lišene slobode i prebačene u Policijsku upravu Konjic koja vodi kriminalističku istragu. U svojstvu su osumnjičenih zbog događanja u tunelu Lendava, odnosno napada na službenike Nogometnog saveza BiH“, rekao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Podsjećamo, nakon upada na teren domaćih navijača u Mostaru, sudija Topalović je prekinuo utakmicu, koju je Velež gubio 0:2. Isto veče, kod Jablanice je presreten njegov Mercedes, u kojem se nalazio sa dvojicom kolega, Admirom Šehovićem i Adnanom Alispahićem. Zamaskirani napadači su izašli iz sivog Golfa, palicama razbili stakla na automobilu, izudarali jednog od putnika, te ubacili baklje u automobil koji je ubrzo izgorio.

Velež i njegov predsjednik Šemsudin Hasić su strogo kažnjeni odmah sutradan. Hasić je dobio suspenziju od dvije godine zabrane bavljenja fudbalom, stadion “Rođeni” je suspendovan na šest utakmica, Velež je izgubio tri boda i izrečena mu je kazna od 10.000 KM. Također, iako se utakmica završila nakon dva gola, registrovana je rezultatom 3:0 za Borac.

Hasić je sarkastično izjavio da se automobil sudije Topalovića vjerovatno zapalio jer nije bio dobro održavan.