Već od noćas promjena vremena, kiše, pljuskovi i grmljavina zadržat će se određeni period

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok je nešto više oblaka bilo u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka izmjerene  u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan-sedlo 19, Livno 20, Grude 21, Sokolac 22, Drvar i Trebinje 24, Bihać, Bugojno, Neum i Sarajevo 25, Jajce i Mostar 26, Prijedor i Zenica 27, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 28, Doboj 29 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavine se očekuju u zapadnim i jugozapadnim područjima, a do kraja dana padavine i u ostatku zemlje.

Do intenzivnijih padavina doći će u večernjim satima u Krajini, jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, a na momente i pojačan.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Temperature zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje od 13 do 19 stepeni.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana, povremeno i sa slabom kišom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.