Veliki dio Sarajeva jučer gotovo cijeli dan bio bez vode, danas radovi u 20 ulica na vodovnoj mreži

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 20 ulica.

To su: Igmanskog bataljona, 25. novembra, Hošin brijeg, Vrbanjuša, Huremuša, Firdus-begova, Antuna Hangija, Avde Hume, Merhemića trg, Husrefa Redžića, Dajanli Ibrahim-bega, Nahorevska, Brezanska čikma, Omera Šahića, Avde Palića, Azize Šaćirbegović, Odobašina, Novopazarska, Ismeta Mujezinovića i Safeta Zajke.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Podsjećamo, u sklopu Projekta EBRD-a, jučer od 9:00 sati trajali su radovi na izgradnji šahta i ugradnji mjerne opreme u ulici Azize Šaćirbegović.

U sklopu planiranih radova došlo je do prekida u vodosnabdijevanju u velikom dijelu grada, a bile su zahvaćene ulice: Milana Preloga, Hrasnička, Hamida Hadžibegića i Antuna Branka Šimića. Do poremećaja u vodosnabdijevanju (pada pritiska) doći će u ulicama: Džamijska, Zvornička, Porodice Ribar, Trg heroja, Topal Osman Paše, Kemala Kapetanovića, Hasana Brkića, Behdžeta Mutevelića, Vilsonovo šetalište, Envera Šehovića, Aleja lipa, Kolodvorska, Paromlinska, Džavida Haverića, Zmaja od Bosne, Marka Marulića, Alojza Benca, Hamdije Čemerlića, Grbavička, Zagrebačka, Put života (kampus UNSA), Franje Račkog i Koste Hermana.

Radovi su trebali biti završeni u večernjim satima, ali je zbog nepredviđenih okolnosti upuštanje vode u sistem prolongirano.