Vučićeva poruka svima koji planiraju sankcije RS ili Dodiku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom u Beogradu, poručio je da neće se pristati na sankcije protiv entiteta Republike Srpske ili Dodika.

Vučić tvrdi da mu je Dodik prenio nekoliko važnih stvari.

“Za mene je važna poruka Dodika da, ukoliko bi se riješili problemi, da je spreman da razgovara i da institucije rade bez problema,” rekao je Vučić i dodao: “Veoma je važno, bez obzira što dođe hiljadu pogrda iz Sarajeva, da razgovaramo sa Bošnjacima. Da se ostavimo snova u kojima jedni pobjeđuju nad drugima. Mi pobjeđujemo samo dok razgovaramo”.

Vučić je u obraćanju novinarima kazao da je srpskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine prenio nekoliko “važnih poruka” od ljudi iz Evrope i svijeta.

Aleksandar Vučić je imao poruku i za sve one koji razmišljaju o sankcijama protiv Dodika i entiteta Republika Srpska.

“Želim kazati da ćemo se apsolutno suprotstaviti bilo kakvim sankcijama koje bi neko donosio protiv bilo koga u Republici Srpskoj i Dodika. Ne želim reći upozoravamo, jer ne možemo upozoravati, ali molimo ih da dijalogom rješavamo probleme. Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara. A sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku o sankcijama. Neće biti nikakve blokade na Drini dok sam ja predsjednik”, zaključio je predsjednik Srbije.