Bolne riječi pjevačice Merime Njegomir samo deset dana prije smrti

Pjevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini, a prije deset dana je pričala o svom stanju.

Kazala je tada da vjeruje ljekarima i nadala se da će se izboriti s bolešću.

Zdravstveno se osjećam loše, borim se protiv teške bolesti. Sa velikim timom stručnjaka i ljekara, nadam se da ću se izboriti sa ovom teškom bolešću. Upotrebljavam svu svoju snagu i sve ono što sam prethodnih godina imala, tu moju energiju i da pokušavam da se izborim. Mnogi su se izborili, nadam se da ću i ja, mislim pozitivno“, rekla je Merima 10. novembra.

Dodala da su joj djeca najveći saveznici u borbi.

Uz veliku pomoć i podršku moje djece, kao i prijatelja i kolega koji se javljaju i za koje vidim da me vole, nekako mi ovo lakše pada i nadam se da ću na najbolji način moći da se izborim sa ovim. Šta da kažem… Oboljela sam kao i milioni ljudi što oboljevaju u svijetu, pa eto, i mene je pogodilo, nažalost.

Ja koja sam uvijek eksplodirala od energije, ali bol se javi i onda ste u stvari, prepušteni sebi i naravno svojima oko sebe, a moje četvero djece su maksimalno uz mene i bore se zajedno sa mnom, tako da se nadam da ću pobijediti sve ovo. Samo mi ostaje borba“, zaključila je tada Merima.

U svojoj bogatoj i višedecenijskoj karijeri Merima Njegomir lansirala je neki od najvećih hitova narodne muzike.

Rođena je kao Merima Kurtiš u naselju Kalvariji u Zemunu.

Njen otac Adem, porijeklom iz Ohrida, bio je usvojen kao dijete. Majka Fatima rodom je iz Bijeljine.

Merima Kertiš upoznala je svog muža Milana kada je imala 21 godinu, a u brak su stupili 1979. godine od kada nosi prezime Njegomir.

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što su “Ivanova korita”, “Ruzmarin”, “Zbog tebe” i mnoge druge.

Pjesma “Ivanova korita” koju je Merima snimila 2001. godine.