Danas radovi na vodovodnoj mreži u 17 ulica

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi u 17 ulica.

To su: Stari Harem, Nikole Šopa, Izeta Delića, Igmanska, Tome Mendeša, Vreoca, Isaka Samokovlije, IV Viteške brigade, Mitrići, Osik, Put života, Hadži- Sulejmanova, Sepetarevac, Suada Hasanovića, Briješće brdo, Brezanska čikma i Ferida Srnje.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Obala Kulina bana, Spasoja Blagovčanina, Paromlinska i Stara kaldrma.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Buka, Kaptol, Put Famosa, Safeta Zajke i na Sedreniku, ručno čišćenje slivnika u ulicama Džinina i Hadžijamakova, a ručno čišćenje šahta u ulici Spasoja Blagovčanina.

Crpanje septičke jame vršit će se na lokalitetu Bačići i Vlakovo, a sapiranje prokopa na Trgu ZAVNOBiH-a.

Podsjećamo, još uvijek traju radovi u sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD.

Počeli su jučer u 20:00 sati, a radi se zamjena hidromašinske opreme u PS “Alipašin most“, izvođač radova Unioninvest dd Sarajevo.

Zbog navedenog, došlo je će do 24-satne obustave vodosnabdijevanja u slijedećim naseljima: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Donji Hotonj, Hotonj, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Nova Industrijska zona (Vogošća), te ulicama: Muje Šejte, Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova danas u večernjim satima.

I ovog preduzeća mole potrošače za razumijevanje.