Danas radovi na vodovodnoj mreži u 22 ulice

Radovi na popravkama kvarova a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 22 sarajevske ulice.

To su: Bratunačka, Hamdije Kreševljakovića, Ramiza Salčina, Začardak, Skladi, Soukbunar, Porodice Foht, Debelo brdo, Trebevićka, Mrakuša, Bojnička, Kapetana Hajre Mešića, Asima Behmena, Trg ZAVNOBiH-a, Hadžijska ravan, Huremuša, Iza gaja, Dobojska, Pavla Lukača, Urijan Dedina, Saita Orahovca i Viteška.

Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Franca Lehara, Barska, Hakije Kulenovića, Mehe Porobića, Samira Ćatovića Kobre, Zmaja od Bosne, Dolačka i Podcarina.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Novopazarska, Andreja Andrejevića i Butmirska cesta, a ručno čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Mali Kačanik i Veliki Kačanik.

Crpanje septičkih jama vršit će se u ulici Rakovička cesta i na lokalitetu Briješće brdo, a crpanje taložnika na lokalitetu Butila.