Dvadesetogodišnjak teško povrijeđen u masovnoj tučnjavi na Baščaršiji

Na području Općine Stari Grad u Sarajevu u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji teške tjelesne povrede zadobio je 20-godišnjak u masovnoj tučnjavi koja se sinoć desila oko 18:00 sati.

Iz sarajevske policije danas su otkrili više detalja.

Naveli su da je dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio Prvu PU da se u ulici Bravadžiluk nalazi povrijeđena osoba.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđenog H.B., rođen 2001. godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazala, prvo, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom ljekari KCUS-a u Sarajevu”, naveli su iz MUP-a KS.

Dalje su pojasnili da kako su mu ljekari na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju konstatovali teške tjelesne povrede, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Dodali su da je izvršenim provjerama utvrđeno da je H.B. zadobio tjelesne povrede u tučnjavi u kojoj je učetvovalo više osoba.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja”, kazali su iz MUP-a KS.