Foto/ Semir Efendić ugostio najljepšu djevojku BiH: Želimo joj uspjeh na takmičenju za najljepšu djevojku svijeta

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić ugostio je Adnu Biber, Miss Bosne i Hercegovine za 2021.godinu.

U njenoj pratnji bili su glavni producent Direkcije MISS BiH za MISS svijeta Robert Jovanović i direktorica Direkcije MISS BiH za MISS svijeta Stela Zubak – Jovanović.

Razgovarali su o projektu “Miss svijeta” i Adninom putu u Portoriko, u Latinsku Ameriku, gdje će se najljepša djevojka naše države, pripremati za izbor “MISS svijeta“, i 16. decembra 2021. godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu među 130 zemalja.

Načelnik Efendić izrazio je zadovoljstvo da je i ove godine Miss Bosne i Hercegovine iz Novog Grada.

Želimo uspjeh i sreću našoj Adni Biber na predstojećim pripremama i izboru za Miss svijeta 2021. godine, i da na najbolji način predstavlja našu državu na ovom prestižnom svjetskom takmičenju”, rekao je načelnik Efendić.

Ova dvadesetogodišnjadjevojka već tri godine se bavi modelingom, a sa 17 godina je putovala u Indiju i radila kao model, gdje je stekla veliko iskustvo.

Biber se osvrnula i na tok pripreme za izbor “Miss BiH 2021.”, te kako je imala priliku družiti se, vježbati i učiti sa dvadeset djevojaka iz svih gradova Bosne i Hercegovine.

Robert Jovanović zahvalio je načelniku Efendiću na razumijevanju, podršci, riječima dobrodošlice i poklonima kojima će Adna predstavi Općinu Novi Grad, grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu u Latinskoj Americi.

Kazao je da je izbor za “MISS sviijeta” značajno takmičenje, koje u svom nazivu nosi predznak “Ljepota sa svrhom” i upravo ga to odvaja od svih ostalih sličnih izbora koji su nastali nakon toga.

Dodao je da očekuje da će Adna ostvariti dobar plasman, te je kazao kako će Adna raditi na akciji ”Ljepota sa svrhom”, gdje će biti u funkciji promotera akcije.

Akcija se tiče podrške u iznalaženju sredstava za izgradnju nove srednje i osnovne muzičke škole na području Tuzle, kao i nabavka potrebnih muzičkih instrumenata za funkcionisanje škole.

Uspjeli smo da svojim apelima probudimo javnost pa smo zainteresovali i dobre organizacije kao što je United Nations Development Programme (UNDP) koji su dali značajna sredstva od 170.000 KM, dok je Vlada tuzlanskog kantona obezbijedila million konvertibilnih maraka, a Grad Tuzla 70.000 KM”.

Oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka je prikupljeno i stara zgrada je srušena, a u septembru je počela izgradnja nove škole, nakon čije izgradnje će biti potrebno opremiti školu”, kazao je Jovanović.

Izbor za “Miss svijeta” svake godine prati preko tri milijarde ljudi, što ga svrstava među najgledanije događaje na svijetu.

To je ujedno i vodeća humanitarna organizacija koja insistira na pozitivnim vrijednostima našeg društva, te tretira posebno teme koje su od značaja za cijelo društvo, sa posebnim akcentom na djecu i žene.