Foto/ Sutra sanacija pješačkog mosta na Željeznici čiji stub su poplave oštetile

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, na čelu sa komandantom, ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enverom Hadžiahmetovićem, danas je angažovao Službu za zaštitu, spašavanje iz ruševina i raščišćavanje terena.

Služba je formirana u okviru pravnog lica Bosman d.o.o. Sarajevo, a u svrhu  sprečavanja urušavanja pješačkog mosta na rijeci Željeznici, a koji povezuj ulice Mala aleja i Hrasnička cesta.

Zaposlenici ovog građevinskog preduzeća su mehanizacijom u toku dana izvršili postavljanje i uvezivanje mostovskih skela oko stuba mosta, nakon čega su uklonili dizalicu koja je posljednjih dana osiguravala sporni stub mosta.

Kako su najavili iz ovog preduzeća, u toku sutrašnjeg dana nastavit će se građevinski radovi na sanaciji stuba mosta koji se počeo urušavati.

Most je osiguran teškom mostovskom skelom, sutra će se pristupiti izgradnji novog stuba, te srušiti stari“, potvrdio je najave iz preduzeća „Bosman“ i ministar Hadžiahmetović, nakon što je danas obišao radova na ovom pješačkom mostu ispod kojeg su smještene izuzetno važne instalacije.