Foto/ U centru “Safet Zajko” sutra će biti otvorena možda najveća i najljepša igraonica u Kantonu Sarajevo

Na radost najmlađih sugrađana, Centar za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko’’ otvara vrata dječije igraonice “Lavlje srce’’, sutra sa početkom u 17:00 sati.

Dječija igraonica zatvorenog tipa, jedna je od najvećih u Kantonu Sarajevo.

Svojim raznovrsnim sadržajima pružit će priliku mališanima iz općine Novi Grad, ali i drugih općina, da u ugodnom prostoru uživaju u igri i zabavi, bez obzira na vremenske prilike, saopćila je Općina Novi Grad.

Nova igraonica jedna je u nizu mnogobrojnih sadržaja, koje je Općina Novi Grad Sarajevo izgradila, od otvaranja Centra “Safet Zajko” 2015. godine za građane, od onih najmanjih do penzionera.

Igraonica ovakvog tipa nedostajala je naročito u toku jeseni i zime, kada zbog vremenskih prilika djeca nisu imala adekvatan prostor za igru i druženje u Centru “Safet Zajko”.

Pored bogatih sadržaja kojima raspolaže, ono što će igraonica ”Lavlje srce” još pružiti svojim mališanima, jeste organizacija i proslava rođendana, po želji djece i roditelja.

Cijene korištenja igraonice bit će pristupačne, a u srijedu, na dan otvorenja, ulaz i korištenje igraonice će biti besplatni.