Foto/ U Novom Sarajevu preventivno očišćeni i odčepljeni odvodi kružnih tokova i raskrsnica

Na području Općine Novo Sarajevo izvršeno je preventivno čišćenje odvoda, kružnih tokova i raskrsnica.

Ovim aktivnostima bili su, između ostalog, obuhvaćeni kružni tokovi u Pofalićima i Hrasnom kao i putevi na kojima je zabilježeno često začepljenje odvoda.

Iz šahtova su izvučene ogromne količine lišća i pijeska.

Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa VD Novo Sarajevo 1934 nastaviće kontinuirane obilaske na kritičnim lokacijama i tokom noći koja nastupa.

Prema zahtjevu Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, Služba za zaštitu od požara vršila je dostavu pitke vode stanovnicima Općine Stari Grad, u naseljima Alifakovac, Pogledine, Popov gaj i Jerčedoli.

Na lokalitetu naselja Dobroševići, Služba za civilnu zaštitu dostavila je uređaj za isušivanje vlage. Navedeni uređaji prebacivat će se na adrese objekata gdje je potrebno isušivanje.

Također, po pozivu građana izvršeno je odčepljivanje odvoda i šahtova u ulici Emerika Bluma br. 15, 18 i 23.

S obzirom na vremenske prilike i intenzivne padavine, Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa VD Novo Sarajevo 1934 nastavlja sa kontinuiranim obilascima terena i kritičnih lokacija na području općine. Za sve opasnosti koje građani uoče na teritoriji Općine Novo Sarajevo mogu kontaktirati Operativni centar Civilne zaštite na broj telefona 𝟬𝟯𝟯/𝟰𝟵𝟮-𝟭𝟵𝟵“, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.