Foto/ Završen dio radova u ulici Hamdije Kreševljakovića: Stavljen završni sloj asfalta od Drvenije do Trga Austrije

Postavljen je završni sloj asfalta u ulici Hamdije Kreševljakovića – na dionici od Drvenije do raskrsnice prema trolejbuskom stajalištu na Trgu Austrije.

Time je završen jedan dio ovog kompleksnog i velikog projekta.

Za nastavak projekta potrebno je finalizirati radove na armirano-betonskoj stropnoj ploči Bistričkog potoka koji se izvode kod trolejbuskog stajališta Trg Austrije, saopćila je Općina Stari Grad.

Betoniranje ove ploče urađeno je prije 12 dana, a dok se čeka zadovoljavajuća čvrstoća betona izvode se radovi na hidroizolaciji.

Dok čekamo da se uradi druga analiza čvrstoće betona koja je planirana u petak, izvode se radovi na hidroizolaciji. Prošlog petka urađena je prva analiza koja je dala rezultat 20,8 megapaskala, a zatrpavanje nije moguće dok čvrstoća ne bude 30 megapaskala“, kazao je voditelj gradilišta Emir Bečić u ime izvođača radova, firme Oxa d.o.o.

S obzirom da nije bilo temperatura ispod nule, očekuju da bi druga analiza mogla dati zadovoljavajuće rezultate, nakon čega bi se odmah pristupilo zatrpavanju ploče, a potom i pripremama za završno asfaltiranje ove dionice.