Foto/ Zmajevi odradili posljednji trening pred Finsku, ohrabruje što je Džeko trenirao s ekipom!

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Butmiru odradila i posljednji trening pred sutrašnji kvalifikacioni susret protiv Finske.

Iako je kapiten reprezentacije odradio posebno prilagođen trening, hrabri činjenica da je Edin Džeko trenirao sa ostatkom ekipe.

Kao što je ranije danas na konferenciji selektor Ivaylo Petev naglasio, ekipa je spremna, a trening je iskoristio za finalnu provjeru onoga što je sa saradnicima pripremio za prvu od dvije ključne utakmice u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prezadovoljan sam radom igrača na ovim pripremama. Svi smo spremni i jedva čekamo utakmicu. Očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo. Siguran sam da ćemo odraditi dobar posao sutra. Interesuju nas samo tri boda i daćemo sve od sebe da ih osvojimo“, rekao je selektor Petev i nastavio:

Analizirali smo protivnika i siguran sam da ćemo sutra neutralisati njihove jače strane. Međutim, bitan je naš tim i kako ćemo mi odigrati. Poštujemo protivnika, ali od nas sve zavisi. Neće biti lako, ali siguran sam da ćemo mi biti bolji, da ćemo biti fokusirani 90 minuta i ostvariti naš cilj. Učinićemo sve što možemo da obradujemo naše navijače“.

Petev: Interesuju nas samo tri boda; Pjanić: Posebno je što igramo pred punim stadionom

Susret protiv Finske na rasporedu je sutra na stadionu Bilini polje u Zenici sa početkom od 15 sati.