Petev: Interesuju nas samo tri boda; Pjanić: Posebno je što igramo pred punim stadionom

Službena press konferencija “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice sa Finskom održana je danas u hotelu Austria&Bosnia na Ilidži.

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Miralem Pjanić.

Prezadovoljan sam radom igrača na ovim pripremama. Svi smo spremni i jedva čekamo utakmicu. Očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo. Siguran sam da ćemo odraditi dobar posao sutra. Interesuju nas samo tri boda i daćemo sve od sebe da ih osvojimo“, rekao je selektor Petev i nastavio:

Analizirali smo protivnika i siguran sam da ćemo sutra neutralisati njihove jače strane. Međutim, bitan je naš tim i kako ćemo mi odigrati. Poštujemo protivnika, ali od nas sve zavisi. Neće biti lako, ali siguran sam da ćemo mi biti bolji, da ćemo biti fokusirani 90 minuta i ostvariti naš cilj. Učinićemo sve što možemo da obradujemo naše navijače“.

Miralem Pjanić je kazao da su očekivanja velika.

Moja očekivanja pred ove utakmice su velika. Želimo da dođemo do baraža. Finska je dobra reprezentacija, ali mi smo spremni. Dobro smo radili i sutra ćemo ostaviti srce na terenu. Znamo šta nas čeka, ali ulazimo u utakmicu sa namjerom da dominiramo i pobijedimo. Ne smijemo protivniku dozvoliti puno prilika i moramo biti agresivni, ali i pametni jer utakmica je od velikog značaja za obje ekipe“.

Dodaje da ga raduje što igra pred punim stadionom.

Biće posebno za nas što ćemo igrati pred punim stadionom. Naši navijači su najbolji na svijetu i svi znamo koliko nam znači njihova podrška“.

Reprezentativci će danas u 15:00 sati u Butmiru odraditi službeni trening.