FUCZ danas uključen u potragu za radnikom koji je upao u Bosnu

Federalna uprava civilne zaštite se na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona uključila u potragu za radnikom iz turske kompanije Cengiz Insat, koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na Koridoru Vc, a koji je zajedno sa njim upao u rijeku Bosnu.

Nesreća se desila u ponedjeljak 8. novembra kada su radnici s krana, na deset metara visine, pali u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča nakon čega je za njima organizirana potraga.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su pronašli jučer u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem, državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem, rano jutros krenuo je s pretragom desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić Polja prema Žepču.

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina, javlja FUCZ.

U potragu su od početka bili uključeni pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK sa čamcima, policija ZDK, GSS koje su čamcima pretraživali rijeku, zajedno sa mještanima Topčić Polja, Golubinje i drugih naselja u blizini koji su pomagali u potrazi.

Danas će se potrazi pridružiti i tim sa sonarom iz Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko jer je sonar koji imaju prilagođen za ovaj tip rijeke.