I u Starom Gradu stabilno stanje s klizištima, jedna saobraćajnica manje oštećena

Prema informacijama Službe za civilnu zaštitu Općine Stari Grad, a na osnovu podataka sa terena, stanje klizišta u Starom Gradu je stabilno i nema novih pokretanja tla.

Na osnovu prijave građana, danas su uposlenici Službe civilne zaštite i Službe za investicije i komunalne poslove obišli klizište na adresi Trčivode 33b gdje evidentirano da je uslijed većih količina vode došlo do manjeg oštećenja saobraćajnice.

Kako je potvrđeno iz Službe civilne zaštite, Zavodu za izgradnju KS će biti upućen zahtjev za hitnu sanaciju ovog klizišta.

Uposlenici ove dvije službe izvršili su danas obilazak i svih ranije evidentiranih klizišta na području Starog Grada kako bi se utvrdilo da li je eventualno došlo do pokretanja nekih od njih.

Obilazak je izvršen na lokacijama: Močila 45, Krka 11, Nadlipe čikma 23 i Sedrenik 56, te na navedenim klizištima nisu evidentirane promjene.

U slučaju eventualnih promjena ili pokretanja klizišta građani se mogu obratiti Operativnom centru putem tel 033/282-336 ili poslati poruku na viber broj 061/278-281“, saopćeno je iz Općine Stari Grad.