Ibrahim Šehić: Ne mogu ići od sobe do sobe i šamarati igrače da bi bili svjesni važnosti utakmice

Na današnjoj konferenciji za reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice protiv Ukrajine obratio se i golman našeg nacionalnog tima Ibrahim Šehić.

Šehić je nakon poraza Finske i gubitka svih šansi za baraž bio jako kritičan, a na press konferenciji nije želio nikoga od Zmajeva izdvajati.

Svi su razočarani, tužni. Nije lako pripremiti ekipu poslije onakvog poraza. Momci su svjesni da moramo biti ozbiljni do kraja i odigrati dobru utakmicu te dati maksimum. Tako se možemo bar malo odužiti ljudima koji su vjerovali u nas.

Nemamo taj kredit da budemo loši i taj dan te da dozvolimo da se igramo sa renomeom reprezentacije. Igrači su toga svjesni, pogotovo mlađi koji trebaju biti kostur za naredne kvalifikacije. Oni moraju početi preuzimati odgovornost i da neko od njih bude lider, vođa na terenu… Od sutra do treba da krene”, rekao je Šehić, dodavši:

Ovo je timski sport. Svi zajedno smo krivi za svaki poraz. Nema pojedinaca. Psihološku pripremu bi igrači trebali odraditi sami za sebe. Ne mogu ja ići od sobe do sobe i šamarati i udarati igrače da bi bili svjesni da igramo najvažniju utakmicu. Selektor je dobro pripremio utakmicu taktički. Finci su više željeli pobjedu od nas. Pobjeđivale su nas reprezentacije deset puta gore od nas baš zbog tog pristupa”.

Čuvar mreže našeg nacionalnog tima istakao je Zmajevi žele okrenuti novi list u utakmici protiv Ukrajine u utorak.

Emotivno smo ispražnjeni protiv Finske. Nema vremena puno u našem poslu ni za radovati se ni tugovati. Svjesni smo da moramo odigrati dobru utakmicu. Svaka utakmica za reprezentaciju je nešto posebno. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobru utakmicu i da je protiv Finske bio loš dan te da od Ukrajine počinje nova priča”, dodao je naš golman.

Jedan od novinara se nadovezao na riječi Šehića da smo protiv Finske imali loš dan i konstatovao da u kvalifikacijama imamo samo jednu pobjedu, te je upitao koliko smo to loših dana imali.

Ja ne znam šta je za tebe definicija lošeg dana i loše utakmice. To mi moraš objasniti. Ja ne mislim da smo protiv Francuske imali loš dan. Protiv Kazahstana deset šansi, primimo gol u 90. minuti. Ja lično primim gol, preglup gol primim.

Protiv Ukrajine isto tako imamo šansi. Loš dan je svaki dan kada ne pobijediš, ali ne možemo reći da su to bile loše utakmice. Osjećam da igramo puno bolje i lakše u gostima. Izgleda da imamo manji pritisak i da neki mlađi igrači igraju bolje na gostovanju jer ne mogu da se opuste ovdje.

Imaju veliku odgovornost pred našim navijačima. To se vidjelo u utakmicama na našem terenu i da neki igrači ne mogu da se nose sa tim”, rekao je Šehić.