Ivaylo Petev: Ne razmišljam o ostavci, razmišljam samo o Ukrajini

Održana je zvanična konferencija za novinare reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice protiv Ukrajine, kojom će biti završene kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a na istoj obratio se selektor Zmajeva Ivaylo Petev.

Zmajevi su porazom od Finske na Bilinom polju u subotu (1:3) izgubili šanse za drugo mjesto i baraž, tako da ovaj susret nema rezultatski značaj za naš nacionalni tim, dok je sa druge strane Ukrajincima izuzetno bitan.

Sutra je zadnja utakmica u kvalifikacijama. Bitne su dvije stvari, a to je želja i borba za pobjedom. To su dvije najbitnije stvari. Moramo pokazati karakter iz prošlih utakmica, osim ove sa Finskom”, rekao je Petev, koji se osvrnuo na sastav:

Ne mogu sada reći ko će igrati, ali će dobiti priliku igrači koji nisu igrali. Izgubili smo šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, tako da je moguće dati šansu igračima koji su igrali malo ili nisu nikako igrali”.

Poslije utakmice protiv Ukrajine bugarski stručnjak će sa svojim stručnim štabom analizirati igre Zmajeva.

Nakon sutrašnje utakmice ćemo analizirati gdje smo pogriješili i šta smo uradili dobro. Bitno je da sutra odigramo dobro i odgovorno, te da pokažemo karakter koji je nedostajao u subotu”, istakao je selektor Zmajeva.

Bugarin je upitan i da li razmišlja o odlasku sa klupe naše reprezentacije.

Razmišljam o Ukrajini. Uopšte ne razmišljam o tome”, odgovorio je Petev.

Utakmica između BiH i Ukrajine igra se u utorak sa početkom u 20:45, a glavni sudija će biti Španac Antonio Mateu Lahoz.