Kakvo nas vrijeme očekuje tokom vikenda

Danas je u Hercegovini bilo oblačno sa kišom i pljuskovima, dok je u Bosni bilo djelomično vedro sa kišom prije podne.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 0; Bihać 6; Ivan-sedlo 7; Gradačac i Sanski Most 8; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar i Livno 9; Grude, Sarajevo i Tuzla 12; Bugojno, Mostar i Trebinje 13; Zenica 14; Neum 16°C.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju uglavnom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne.

U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno može padati kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Prolazna kiša u ranim jutarnjim satima i ponovo slaba kiša je moguća u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna oko 10°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Prije podne povremeno će biti jačih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C.