Foto/ Vojin Mijatović: Banja Luka je sinoć bila glavni grad, ispunili smo obavezu prema svojoj državi!

Svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH održana je sinoć u Banjoj Luci, u organizaciji Vojina Mijatovića i Socijaldemokratske partije (SDP BiH).

Domaćin večeri, Mijatović, zahvalio se na društvenim mrežama danas svima koji su podržali to što je prvi put u Banjoj Luci nakon 1995. obilježen Dan državnosti BiH.

Na početku svoje objave napisao je da je Banja Luka sinoć bila glavni grad.

Beskrajno hvala svima! Sinoć je Banja Luka bila glavni grad Bosne i Hercegovine! Hvala građanima moje države, hvala mom rodnom gradu Banja Luci, hvala svim prijateljima iz Pokreta za državu, hvala Pokretu Snaga Domovine“, napisao je na početku Mijatović.

Kaže da su samo ispunili svoju obavezu prema svojoj državi i građanima.

Sinoć je neko rekao da smo mi iz SDP BiH mnogima zadali zadatak, rekao sam nije istina, sinoć smo mi iz SDP BiH poslije dugo vremena ispunili svoju obavezu i zadatak prema svojoj državi i građanima. Građani ove zemlje od nas očekuju da povedemo ljude, u neko bolje vreme, da pokažemo da smo lideri od Jadrana do Save, od Drine do Une“, dodao je.

Smatra da je SDP položio ispit zrelosti.

Hvala mojim drgaricama i drugovima iz SDP BiH, sinoć smo poližili ispit zrelosti, sada je momenat da krenemo još odvažnije i još zrelije! Ili ćemo zajedno propasti, ili ćemo zajedno uspjeti, uvjeravam vas uspjet ćemo jer smo zajedno“, zaključio je Mijatović.