Ove web stranice imale su najviše problema i padova ove godine

Platforme poput Facebooka i Instagrama suočile su se s brojnim problemima tijekom proteklog desetljeća, a jedan od najnovijih dogodio se u oktobru 2021. godine kada su Facebook, Instagram i WhatsApp naglo prestali s radom na više od 24 sata.

Web stranica Downdetector provela je istraživanje koje je pokazalo koje su se popularne web stranice suočile s najviše problema tijekom protekle godine.

Na prvih par mjesta su se našle, naravno, platforme u vlasništvu Facebooka (sada Meta-e), što moramo priznati ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

Samo u SAD-u, Facebook je imao ukupno 123.000 prijavljenih problema, Instagram 98.000, WhatsApp 34.000, a Facebook Messenger 9.800.

Većina korisnika prijavila je probleme s pristupom web stranici i aplikacijama.

Na globalnom nivou, Facebook je prvi na Downdetector listi svih vremena, s 10.6 miliona prijavljenih problema, piše ZDNet.

Foto: Downdetector
Foto: Downdetector

Online forum Reddit na vrhu je britanske liste s nevjerojatnih 180 zasebnih incidenata tijekom ove godine.

Gotovo dvije trećine (60 posto) incidenata odnosilo se na probleme s Reddit aplikacijom.

Na drugom mjestu u V. Britaniji našao se Discord sa 107 problema (74 posto se odnosilo na pokušaj povezivanja na server), a slijedi ga Instagram sa 106 zasebnih problema, od čega je 55 posto bilo vezano za Instagram aplikaciju.

Četvrto mjesto drži Facebook s 95 zasebnih incidenata od čega je 49 posto bilo vezano za probleme s web stranicom.

Normalna i očekivana situacija je da svaka web stranica povremeno ima problema, pa čak i kad su najveće web stranica i platforme u pitanju.

Međutim, korisnička baza nekih od ovih platformi obuhvaća gotovo polovicu globalne populacije, što dovodi do toga da svaki problem utječe na značajan broj ljudi i može ugroziti privatne ili poslovne zahtjeve.

Zato, ovakvi problemi velikih i popularnih stranica predstavljaju ogroman problem, čak i kad traju samo nekoliko minuta.