“Plenković u Zagrebu dočekao Makrona, Vučić u Sočiju kod Putina, a Izetbegović kod SDA bota Mulahusića”

Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH, poredio je diplomatske posjete lidera regiona, Andreja Plenkovića, premijera Hrvatske, i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa svjetskim državnicima i sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića sa Jasminom Mulahusićem.

“Plenković u Zagrebu dočekao predsjednika Francuske Emanuela Makrona (Emmanuel Macron), Vučić u Sočiju kod predsjednika Rusije Vladimira Putina, a Izetbegović u Luksemburgu kod SDA bota Jasmina Mulahusića! Ko kaže da nema diplomatske ofanzive iz Bosne i Hercegovine?!”, naveo je Čolpa na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Jasmin Mulahusić koji je uhapšen u septembru na GP Brod, danas je objavio fotografiju s Fadilom Novalićem iz Luksemburga.

Ni manje ni više, na fotografiji Novalić pravi selfie s SDA muftijom i glavnim jurišnikom ove stranke.

Mulahusić je pušten odlukom Suda BiH na slobodu. Nisu mu čak određene ni mjere zabrane.

Jasmin Mulahusić objavio fotografiju kako Novalić pravi selfie s njim

Za njega je Tužilaštvo BiH tražilo jednomjesečni pritvor, ali je Sud odbio prijedlog tužioca Olega Čavke.

Iz Tužilaštva BiH su svojevremno zvanično saopćili da je Mulahusić bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji El Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

Međutim, na društvenim mrežama i široj javnosti poznat je kao glavni jurišnik Stranke demokratske akcije, ali su se u to vrijeme i oni odrekli njega, dok su ga u isto vrijeme i branili od Aljoše Čampare, Elmedina Konakovića, Gordane Tadić i drugih.

Iz Kantonalnog odbora Sarajevo Stranke demokratske akcije reagovali su 6. septembra na hapšenje Jasmina Mulahusića zbog objava na društvenoj mreži Facebook, te istakli kako Mulahusić objavljuje “vlastite, a ne stavove SDA”.