Prekidi u vodosnabdijevanju i padovi pritiska danas u 20 ulica i tri velika naselja

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 20 ulica.

To su: Vinograd, Grličića brdo, Otona Župančića, Porodice Šehić, Butmirska cesta, Polje, Viteška, Brezanska čikma, Bojnička, Začardak, Trebevićka, Dr. Jusufa Tanovića, Trnovska, Splitska, Isaka Samokovlije, Safeta Hadžića, Nerkesijina, Orahov brijeg, Vogošćanskih odreda i Barica.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Također, zbog redovnog godišnjeg održavanja i kontrole trafo-stanice na Mojmilu, danas, u periodu od 09:00h do 13:00h, doći će do poremećaja (pada pritiska) u vodosnabdijevanju u naseljima: Turkušići, Mojmilo brdo i Hrasno brdo.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Braće Begić i Sumbul česma, te na lokalitetima Butmir i Kobilja glava, a ispitivanje kanala u ulici Tuzlanska.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulici Patriotske lige, a ručno čišćenje slivnika u ulicama Saburina i Mlini.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulicama Braće Begić i Bačići, crpanje separatora u ulici Ložionička, a crpanje, pročepljenje i sapiranje vršit će se u ulici Reljevska.