Radovi na vodovodnoj mreži u 21 ulici, prekidi u vodosnabdijevanju bit će u ovim ulicama

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u 21 ulici.

To su: Kasindolska, Kulovića, Ragiba Džinde, Mustafe Dovadžije, Budakovići, Usorska, Kartal, Midhata Hujdura Hujke, Osik, Dolačka, Safeta Zajke, Brezanska, Pavla Lukača, Derviša Numića, Alipašina, Humska, Sedrenik, Ferida Srnje, Dr. Jusufa Tanovića, Nerkesijina i Za Beglukom.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Podgaj, Senada Poturka Senčija, gdje će se vršiti i čišćenje šahtova, te Derviša Vražalice, a ispitivanje kanala vršit će se u ulicama Hadžijamakova i Mehmed bega Kapetanovića.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Potoklinica, Ćamila Avdića, Brčanska i Igmanskog bataljona, a ručno čišćenje slivnika u ulici Sumbul česma.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulicama Tjepovački put i Bojnička, crpanje taložnika na Butilama, separatora u ulici Ložionička.

Crpanje šahta i podruma vršit će se na Teheranskom trgu. Sapiranje prokopa vršit će se u ulicama Patriotske lige i Mehmed bega Kapetanovića.