Sarajevo “u vaterpolu” savladalo Radnik

Ekipa Sarajeva ostvarila je pobjedu u teškim uvjetima na Gradskom stadionu u Bijeljini protiv domaćeg Radnika, u susretu 16. kola m:tel Premijer lige BiH.

Do pogotka se praktično nije moglo mnogo toga vidjeti, osim da su se već u prvih desetak minuta fudbaleri obje ekipe čestito okupali po lokvama na travnjaku.

Prvi udarac u okvir gola, u 17. minuti, bordo tim je pretvorio u pogodak. Đokanović je povukao loptu sa sredine terena, šutirao sa dvadesetak metara, a lopta je iskliznula iz ruku golmana Hodžića i završila u mreži domaćih.

Najbolju šansu za Radnik propustio je Motika pred kraj poluvremena. Nakon kornera Ristanović je glavom prebacio loptu iza sebe, Motika je zatim šutirao pored gola Sarajeva.

Do odlaska ekipa na odmor nova uzbuđenja su izostala.

Domaći su u 54. tražili penal, smatrajući da je lopta pogodila u ruku jednog od igrača Sarajeva koji je stajao u živom zidu, ali Njegomirović ih nije poslušao.

Već u sljedećoj minuti odlična šansa za Sarajevo, ali Ahmetović je zamalo zakasnio na ubačaj Kobiljara.

Zatim je uslijedila serija žutih kartona za goste, a crveni je dobio Anel Hebibović, koji je sjedio na klupi bordo tima.

Odličnu šansu u 77. minuti je imao Todorov, ali njegov udarac u petercu je blokirao Dupovac.

Kako se meč približavao kraju, fudbaleri Radnika su vršili sve veći pritisak, ali ipak nisu uspjeli izjednačiti do posljednjeg sudijskog zvižduka, prenosi Sport Centar.