Trenutno na Ilidži stanje stabilno, nivo vode u osjetnom padu

Održana je V vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilidža u 16:00 sati te je analizirano stanje na terenu tokom dana.

Situacija u odnosu na jutarnji presjek znatno je povoljnija.

U mjesnim zajednicama u kojima su bili najveći izazovi, trenutna situacija je stabilna i nivo vode u osjetnom je padu.

Formirane su dežurne ekipe koje će zajedno sa općinskim načelnikom Nerminom Muzurom obilaziti teren tokom noći te pratiti i dalje stanje.

Dogovoreno je da će se tokom sutrašnjeg dana realizaciji treće faze aktivnosti. Formirane su ekipe koje će čistiti saobraćajnice sa kojih se povukla voda i omogućiti u potpunosti promet vozila.

Također, formirane su ekipe koje će biti raspoređene na ispumpavanju i isušivanju vode u najpogođenijim objektima i lokalitetima.

Paketi hrane, vode, higijenskih potrepština će se nastaviti dodijeljivati građanima u potrebi putem mjesnih zajednica i jedinica službi civilne zaštite.

Još jednom apelujemo na građane i građanke da za sve informacije i u slučaju potrebe na terenu kontaktiraju Službu civilne zaštite ili mjesne zajednice kako bi ekipe odgovorile potrebama i zahtjevima građana i građanki.

Općina Ilidža se zahvaljuje Vladi Kantona Sarajevo, Kantonalnoj civilnoj zaštiti, Federalnoj upravi civilne zaštite, vatrogascima, policiji, svim jedinicama službi civilne zaštite Općine Ilidža i građanima i građankama koji su se uključili u skladu sa svojim mogućnostima u sve aktivnosti koje su realizirane proteklih dana kako bi spriječili dodatne štete na području općine Ilidža.

Kontakt telefoni Službe civilne zaštite: 033/775-614; 033/775-615; 033/775-616; 033/637-229.