SBB: Dok priča da niko u RS ne želi rat, Dodik istovremeno uvozi Kapetana Dragana

Savez za bolju budućnost oglasio se nakon što je ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao ozloglašeni Kapetan Dragan, sinoć u Banjoj Luci otvorio kancelariju “Fondacije Kapetana Dragana”.

Fondacija za cilj ima da pomaže drugim osuđenim ratnim zločincima“, kazali su iz SBB-a dodavši da osim ponovnog orgijanja zločinaca po našoj domovini i činjenici da vlasti u manjem bh. entitetu podstiču njihov rad i “očigledno stoje iza akcija presuđenih zlikovaca, ovaj anticivilizacijski gest, novi je prst u oko svim vrijednostima i dostignućima moderne civilizacije“.

Upozoravaju međunarodnu i domaću javnost da je otvaranje ove kancelarije otvoreni nasrtaj na Bosnu i Hercegovinu.

SBB upozorava međunarodnu i domaću javnost, da je otvaranje kancelarije i najava rada ‘Fondacije Kapetana Dragana’ nastavak prakse veličanja ratnih zločinaca i njihovih sramnih djela u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.

Također, ovaj gest, kao i ranije prakse odlikovanja drugih ratnih zločinaca u Narodnoj skupštini Republike Srpske, vidimo kao otvoreni nasrtaj na Bosnu i Hercegovinu i zajednički život svih naroda i građana u jedinoj nam domovini“, kaže se u saopćenju.

Dodaju da je to pokazatelj šta Milorad Dodik istinski želi dok u suprotno ubjeđuje međunarodnu zajednicu.

Svojevrsno političko instaliranje u BiH ozloglašenog Kapetana Dragana jasna je poruka o tome šta istinski želi Milorad Dodik dok međunarodnu zajednicu ubjeđuje da u RS-u ne traži kandidata za ratnu opciju.

SBB poziva domaće pravosudne organe da reagiraju i ispitaju i nedjela zločinca Kapetana Dragana počinjena prema Bošnjacima u Istočnoj Bosni na početku agresije na BiH“, saopćeno je iz SBB-a.