Skupština KS danas razmatra više izvještaja o poslovanju javnih preduzeća i institucija za 2020. godinu

Danas će biti održan drugi nastavak 44. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu su preostale brojne tačke, a zastupnici će razmatrati Izvještaj o poslovanju KJKP “Toplane-Sarajevo” d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o poslovanju KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o poslovanju KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu.

Također će biti razmatrani i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ za 2020. godinu, Izvještaj o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo za 2020. godinu.

Također, Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata “IKRE“ sa izvještajem o finansijskom poslovanju za 2020. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2020. godinu.

Na dnevnom redu je i više izvještaja i informacija i to Izvještaj o provođenju Gender akcionog plana Kantona Sarajevo, Izvještaj o izvršenju sankcija u Kantonu Sarajevo za 2020. godinu, Izvještaj o stanju u oblasti upraviteljstva Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Informacija o finansijskom poslovanju javnih ustanova iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja za 2020. godinu (zbirno), Informacija Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo o statusu i finansijskom poslovanju “BAGS-ENERGOTEHNIKA” d.d. Vogošća broj:05-04-39939-38/21 od 26.01.2021. godine, Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period mart-septembar 2021. godinu.

Posljednja tačka su poslanička/zastupnička pitanja inicijative i odgovori.