Radovi na vodovodnoj mreži u 21 ulici, u ovim ulicama dolazit će do prekida u vodosnabdijevanju

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u 21 ulici.

To su: Abdulaha ef. Kantamirije, Ragiba Džinde, Barica, Poljine, Midhata Hujdura Hujke, Bosanskih gazija, Ferida Srnje, Bosanskih kraljeva, Alibega Firdusa, Provare, Mehmeda Šakira Kurtčehajića, Derebent, Bajrama Zenunija, Nahorevska, Alapi, Radnička, Trnovska, Splitska, Čobanija, Boraca Zlatišta i Izeta Delića.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Zbog redovnog godišnjeg održavanja i kontrole trafo-stanice na Rezervoaru “Kobilja glava“ danas će u periodu od 09:00h do 12:00h, doći će do poremećaja (kraćih prekida) vodosnabdijevanja u ulicama: Novi rezervoar, Ejuba Delalića, Kobilja glava, Kenana Brkanića, Slatinski put, Suada Hasanovića, Ramiza Gugača, Poljine, Stara kaldrma i Muhidina Čomage.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i na lokalitetu Trnova.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Olimpijska i Put Famosa, ručno čišćenje slivnika u ulicama Mejlina i Hadžišabanovića, a ručno čišćenje šahta u ulici Spasoja Blagovčanina.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulicama Reljevska i Vidovci, a crpanje šahta u ulici Sulejmana efendije Musića.