Veći dio Sarajeva danas bez vode

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 14 ulica.

To su: Mojmilska, Avde Smajlovića, Hadži Ahmeda Kandelije, Muhameda ef. Pandže, Safeta Hadžića, Kraljice Jelene, Asima Behmena, Bjelašnica (Babin do), Tešanjska, Urijan Dedina, Goloderica, Huremuša, Hadžijska ravan i Iza gaja.

Za danas su planirani i radovi na uvezivanju privremenih vodova na postojeće vodovodne instalacije u ulici Megara.

U sklopu ovih aktivnosti, doći će do prekida vodosnabdijevanja u slijedećim ulicama: Megara, Megara čikma, Mehmeda Mujezinovića, Alifakovac, Braće Morić, Džemala Ćelića i Toplik.

Do poremećaja u vodosnabdijevanju (pada pritiska), doći će u ulicama: Bakarevića, Hendina, Hulusina, Franjevačka, Hrvatin, Garaplina, Talirevića, Dugi sokak, Isevića sokak i Budžak.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Skenderija, Samira Ćatovića Kobre, Džemala Bijedića i na Butilama.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Donji kartal, Višegradska, Andreja Andrejevića i Butmirska cesta, a ručno čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Okrugla i Donji kartal.

Crpanje septičkih jama vršit će se u ulici Zaima Topčića, te na lokalitetima Bačići i Briješće polje, a crpanje šahta u ulici Ramiza Jašara.