Foto: Arhiv

Vedran Bosnić pred Bugarsku: Ulazimo u utakmicu 100% i želimo pobjedu, otkrio na šta će se fokusirati

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine priprema se u Botevgradu pred sutrašnji drugi meč kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine koji se igra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Protivnik BiH je dobro poznata selekcija Bugarske, a selektor Vedran Bosnić od ranije je naglasio da je ova utakmica najvažnija u kvalifikacijama.

Dosta poznajemo Bugare jer smo igrali protiv njih u zadnjim kvalifikacijama. Malo drugačija ekipa nego prošle godine. Možemo očekivati jednu utakmicu koja će biti na ivici faula. Bugari igraju dosta borbeno, dosta trče, dosta šutiraju za tri poena“, kazao je Bosnić.

Pojasnio je i na šta se trebaju fokusirati sutra.

Trebamo se fokusirati odbrambeno da imamo što bolji ulaz u utakmicu. Da im ne dozvolimo da daju lagane koševe. To je nama mnogo bitno, jer mi onda možemo da trčimo tranziciju i dobijemo na samopuzdanju u napadu. Odradili smo jedan trening, put je bio mnogo težak, putovali smo 12 sati. Trebamo se pripremiti i mentalno i fizički, te naravno u ponedjeljak ići 100% i pobijediti utakmicu” poručio je selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić iz bugarskog Botevgrada.

Ranije se na društvenim mrežama oglasio i Džanan Musa koji je napisao “Hvala svima, sad još jače”, što pokazuje koliko su naši košarkaši motivisani pred narednu utakmicu.

Susret drugog kola kvalifikacija za SP naši Zmajevi igraju sutra u Botevgradu protiv domaće reprezentacije (18 sati po našem vremenu), uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 3.