Devet zabrinutih lica Jasmina Mulahusića nakon akcije luksemburške policije

Svjestan da će od njega dići ruke oni koji ga hajcaju, daju vjetar u leđa, jurišnik je skoro kroz plač radikalno promijenio ploču, piše danas Dnevni avaz o hapšenju Jasmina Mulahusića.

Upravo su novinari ovog lista jedna od najčešćih meta ovog SDA bota na društvenim mrežama, iako niko od nas novinara nije pošteđen.

Njihov tekst prenosimo u cjelosti:

“Drhtavim glasom, jedan čovjek u tuđini, daleko od tamnog vilajeta i begovata i zaštitničkog kišobrana njegovog ideološkog mecene fildžan političara, danas je pokazao da je, kako bi naš bošnjački narod precizno dijagnosticirao, jedan obični plašljivi mehko ili mekušac.

Poput isprepadane djevojčice, radikal je cvilio nad svojom sudbinom, pardon, svojim kompjuterima i ostalim materijalom oduzetim u akciji luksemburške policije, koji bi mogli dovesti do nalogodavaca svih bljuvotina koje hrabri radikal iznosi na Facebooku, miljama daleko od onih koje pljuje.

Hvalio je profesionalizam tamošnje policije, pokušavajući rektalnim alpinizmom doći do vrhova zaštite od sankcija koje su neminovne, zbog širenja mržnje, nacionalne netrpeljivosti i svih drugih gadosti kojima uništava živote brojnim kritičarima njegovog idola, fildžan političara.

Svjestan da će od njega dići ruke oni koji ga hajcaju, daju vjetar u leđa, jurišnik je skoro kroz plač radikalno promijenio ploču, krijući se iza nekoliko ljudi koji ga tobože podržavaju. S velikim strahom jedva je istražiteljima i policiji otvorio vrata kuće u kojoj živi, pa onda vrata kancelarije od 4 kvadrata.

Mozaik izraza lica radikala Jasmina, govori više od stotina montaža koje je on kreirao bezuspješno pokušavajući diskreditirati političare, novinare, ljekare i ostale javne ličnosti”, piše Dnevni avaz.

Pretresi luksemburške policije

Podsjećamo, policija u Luksemburgu počela je jutros s pretresima imovine u vlasništvu radikalnog SDA -ovog internet-jurišnika Jasmina Mulahusića.

Radi se o akciji koja se provodi putem međunarodno-pravne pomoći, a prisustvuju joj i istražitelji Tužilaštva BiH.

Policija izuzima Mulahusićeve kompjutere. Traže se svi predmeti interesantni za slučaj koji se vodi protiv Mulahusića u BiH.

Policija će provjeriti i finansijske račune Mulahusića, koji je poznat po brojnim montažama i stavljanju meta na čelo novinarima i političarima koji nisu po volji SDA.

U septembru ove godine, podsjećamo, Mulahusić je uhapšen na graničnom prelazu kod Bosanskog Broda.

Njega Tužilaštvo BiH zvanično sumnjiči za krivična djela širenja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

No, Sud Bosne i Hercegovine, Mulahusića je pustio na slobodu, da bi se on, tri dana poslije bez određivanja bilo kakvih mjera zabrane vratio u Luksemburg i nastavio po starom.

Mulahusić na svojim mnogobrojnim profilima na društvenim mrežama godinama objavljuje sadržaj koji često targetira političke aktere, novinare i aktivist, te izražava radikalne stavove i beskompromisnu podršku članovima Stranke demokratske akcije (SDA).

Mulahusić slovi i za velikog fana direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice.

Nedavno su njegove fotografije sa Bakirom Izetbegovićem i Fadilom Novalićem, liderom SDA i premijer FBiH, tokom njihove posjete Luksemburgu, gdje Mulahusić živi i gdje su se s njim sastali i ručali, izazvale lavinu komentara i reakcija.

Ovaj zavidovički muftija spominje se i u izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Također, on je odigrao i važnu ulogu fabriciranoj aferi od sturane paraobavještajnih struktura u BiH.

Tada je objavljeno da je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od jednog dijela bh. obavještajne službe.