Dva zastupnika Skupštine KS pristupila Stranci za Bosnu i Hercegovinu

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) predstavila je danas dvojicu novih članova koji su pristupili Stranci.

Riječ je o Seadu Milavici i Senadu Hasanoviću, zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo i nekadašnjim članovima DF-a.

Predsjednik Stranke Semir Efendić poželio je dobrodošlicu novim članovima.

Istakao je da se nada da će i u narednom periodu, zajedno sa ostalim članovima SBIH raditi na zaštiti i jačanju države Bosne i Hercegovine i njenom ekonomskom i ukupnom razvoju.

Kao razloge za odluku napuštanja DF-a , zastupnici su naveli nezadovoljstvo djelovanjem stranke, kao i probleme u fukncionisanju kluba, narušene međuljudske odnose i izostanak konkretnih lokalnih politika.

Pristupanjem novih zastupnika, Klub Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) će imati tri zastupnika u Skupštini KS, uz Admelu Hodžić koje ja Stranci pristupila ranije.

U komentarima na ovu objavu našlo se i nekoliko osoba koje su posumnjale u razloge prelaska u ovu stranku, a u raspravu se umiješao i predsjednik ove stranke i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Takvi su najgori koji mjenjaju kape. Jadna nam majka kakvi nas političari prestavljaju samo lični interes im je bitan“, glasi jedan od komentara.

Efendić nije prešutio pa je odgovorio, a spomenuo je i da stranka “nema ništa”.

Znate li vi nešto loše o ovim ljudima, a da ja ne znam? Kakav je lični interes preći u stranku koja nema ništa“, upitao je Efendić.