Foto/ Nakon najveće igraonice u Centru “Safet Zajko” otvoreno i klizalište

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa JP “Lokom” i ove su godine stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućili klizanje na otvorenom.

Ledena ploha danas je otvorena, a najmlađi sugrađani, ali i malo stariji, dane zimskog rasputa i nakon njega, moći će provoditi uživajući na ledenoj plohi.

Ona će im biti na raspolaganju svaki dan od 10 do 21 sat.

Klizalište će biti otvoreno tokom januara i februara, u zavisnosti od temperatura.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakao je važnost da u toku zimskih mjeseci naši najmlađi, jedan dio vremena provedu na otvorenom, klizajući na ledu, naročito zbog njihovog fizičkog, ali i psihičkog zdravlja.

Znamo da djeca puno vremena provode uz mobitele i kompjutere, tako da je za njih važno da u tom najmlađem dobu jedan dio vremena porovedu vani. Nedavno smo u Centru ‘Safet Zajko’ otvorili igraonu za naše najmlađe, koja je također jedan novi sadržaj za zimski period, ali djeca se ipak najviše obraduju klizalištu.

Djeca će i jedan broj dana provesti i na planinama, ali ipak kada se uzme u obzir cijela zima, to sigurno nije onaj broj dana, koji mogu provesti u Centru ‘Safet Zajko’, gdje veći broj njih može doći pješice iz naših naselja, ali i iz drugih dijelova grada”, rekao je načelnik Efendić.

Centar “Safet Zajko”, mjesto je gdje slobodno vrijeme provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadražaja koji će građane privući i tokom zime.

Osim klizanja, u narednim danima posjetiocima će biti na raspolaganju i topli napitci, slatke delicije i drugi sadržaji.

Mališani će moći uživati u raznovrsnim sadržajima, družiti se i igrati sa maskotama likova iz crtića.

Termin klizanja u trajanju od 45 minuta koštat će 2 KM za one koji nemaju klizaljke, dok će oni koji imaju klizaljke, korištenje klizališta plaćati simbolično 1 konvertibilnu marku.

Roditelji fascinirani igraonicom

Podsjetimo, kao što je i načelnik kazao, na radost mnogobrojnih mališana i njihovih roditelja, uz bogat zabavni programa, u Centru “Safet Zajko” 2. decembra je otvorena dječija igraonica zatvorenog tipa.

Igraonica koja nosi naziv “Lavlje srce” omogućit će najmlađim sugrađanima da i tokom hladnih zimskih dana, u toplom i ugodnom prostoru uživaju u igri i zabavi.

Nova igraonica jedna je u nizu mnogobrojnih sadržaja, koje je Općina Novi Grad Sarajevo izgradila, od otvaranja Centra “Safet Zajko” 2015. godine za građane, od najmlađih do penzionera.

Igraonica ovakvog tipa nedostajala je naročito u toku jeseni i zime, kada zbog vremenskih prilika djeca nisu imala adekvatan prostor za igru i druženje u Centru “Safet Zajko”.

Pored bogatih sadržaja kojima raspolaže, ono što će igraonica ”Lavlje srce” još pružiti svojim mališanima, jeste proslava rođendana, po njihovoj i želji roditelja, saopćila je Općina Novi Grad.

Otvaranju igraonice prisustvovao je veliki broj mališana koji su u pratnji roditelja došli da se igraju i zabave družeći će sa svojim vršnjacima i maskotama likova iz crtića.

Prisutnima se obratio Edin Čano, direktor JP “LOKOM” d.o.o. Sarajevo, istakavši da je poslije brojnih projekata Općine Novi Grad izgrađenih za sve generacije, došlo na red da se otvori igraonica za naše najmlađe.

Igraonica se prostire na oko 450 kvadratnih metara, a osim prostora za igru i zabavu raspolaže i prostorom za proslave rođendana. Još i prije samog otvaranja imamo veliku zainteresiranost za proslave rođendana.

Što se tiče cijena nastojali smo da budu pristupačne i sigurno smo da su najpovoljnije u Kantonu, a i šire. Mnogi roditelji su s nestrpljenjem čekali ovo otvorenje, na radost njihovih i naših mališana. Potrudit ćemo se da ispunimo njihova očekivanja”, kazao je direktor Čano.

Cijena korištenja igraonice u toku jednog sata je 3,00 KM, drugog sata 2,00 KM, te svakog narednog sata 1,00 KM.

Roditelji su pokazali izuzetno zavodoljstvo otvaranjem jedne ovakve igraonice.

Pogledajte fotogaleriju s otvorenja ove nevjerovatne igraonice, možda najveće i najljepše u Kantonu Sarajevo.