Građani nezadovoljni, ministar Hadžiahmetović obećava ukrašen grad do Božića

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović je najavio da će novogodišnji dekor biti postavljen do početka Božića.

Dio građana je nezadovoljan zbog toga što grad nije ranije ukrašen povodom novogodišnjih blagdana.

Hadžiahmetović je u izjavi za Klix.ba obrazložio šta je razlog za to.

Sve to kasni iz organizacijskih razloga. Nekada je formirana komisija, možda prije nekoliko mjeseci, koja je trebala da na općinskom, gradskom i kantonalnom da učestvuje u svim tim stvarima. Komisija nije najbolje radila“, kazao je.

Prema njegovim riječima, zbog drugih značajnih aktivnosti nije uspijevao da se u potpunosti posveti ovom pitanju.

Tvrdi da je odmah reagovao kada je čuo da postoje problemi pozvavši odgovorne u preduzeću Parka, koordinatora ispred kantonalne vlade i svoje saradnike iz ministarstva.

Poručio je da će većina dekoracije biti postavljena do 23. decembra. Poručio je da shodno funkciji prihvata odgovornost za to što nije ranije ovo urađeno, ali je napomenuo da postoje i drugi koji su odgovorni.

Hadžiahmetović je ukazao da je ukrašavanje grada već počelo. Istakao je da će lokalne vlasti u općinama ukrašavati, a da će kantonalna vlast to učiniti u centralnim ulicama Titova i Ferhadija.

Podsjetimo, Sarajevo će biti jedan od rijetkih gradova u regionu koji ove godine neće imati javni doček, ali je uskraćeno i za Holiday Market.

Umjesto toga, novac koji bi bio iskorišten na doček Nove godine, 50.000 KM, bit će prebačen za liječenje djece.

“Zima na Vilsu” zamijenila je Holiday Market.