Informacija o radovima na vodovodnoj mreži za vikend, u ponedjeljak veliki dio grada bez vode

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u četiri ulice.

To su: Hrasnička cesta, IV Viteške brigade, Mitrići i Midhata Hujdura Hujke.

U nedjelju, sutra, planirani su radovi na popravci kvara u ulicama Muhameda ef. Pandže i Hasana Bibera.

U ponedjeljak, 06.12.2021. godine, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, planirani su radovi na popravkama kvarova u ulicama: Blažujski drum, Abdurahmana ef. Kantamirije, Vitkovac, Bratunačka, Esada Midžića, Brezanska, Zahira Panjete, Reisa Fehima Spahe, Nevjestina, Budakovići čikma, Midhata Hujdura Hujke, Edhema Eke Džubura, Orahov brijeg, Kenana Brkanića, Ramiza Gugača, Donji Hotonj, Nurudina Gackića, Gabrijele Moreno Lokateli, Obhodža, Hadžijska ravan i Sarajevskih gazija.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, u sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD-a, za ponedjeljak je planiran nastavak radova na zamjeni hidromašinske opreme u PS “Alipašin most“.

Izvođač radova je Unioninvest d.d. Sarajevo.

Radovi su planirani da počnu u 9 sati ujutru.

Zbog navedenog, doći će do poremećaja (pada pritiska) u vodosnabdijevanju u velikom broju naselja i ulica.

Naselja koja će biti obuhvaćena prekidom vodosnabdijevanja su: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići.

Također i u ulicama Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Armije BiH-a, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska će doći do prekida u vodosnabdijevanju.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova.

Podsjećamo, ovo je četvrti nastavak radova na zamjeni hidromašinske opreme u PS “Alipašin most”, gdje ista naselja i ulice trpe. Ipak, rezultat će da vrijedi i bit će kvalitetnija usluga.

Radovi su počeli 15. novembra kada su ova naselja i ulice bile gotovo 24 sata bez vode, zatim i 24. novembra, pa i 2. decembra.

Samo u slučaju prve faze radova, 15. novembra, vodosnabdijevanje je trajalo skoro cijeli dan, dok su za druga dva puta trajali nešto kraće.