Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i u prvom dijelu sedmice

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom rosuljom, dok je u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -8 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 2, Srebrenica 3, Sarajevo i Tuzla 5, Bugojno, Livno i Zvornik 6, Bijeljina, Gradačac, Jajce i Prijedor 7, Banja Luka i Brčko 8, Bihać, Doboj, Drvar, Sanski Most i Zenica 9, Trebinje 12, Mostar i Široki Brijeg 13, Neum 14 stepeni.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nižim područjima centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i vjetrovito.

Na krajnjem sjeveru Hercegovine, uz nešto više oblaka, moguće je i provijavanje slabog snijega. Poslije podne prestanak padavina, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stepena.

U nedjelju jutro pretežno oblačno. Prije podne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne moguće je i provijavnje slabog snijega.

Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a najviša dnevna od 0 do 6, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne sa slabim snijegom ili susnježica.

Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica.

Jutarnja temperatura od -6 do 1, na jugu do 4, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni.