Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i prvi dio sedmice

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, dok je u nizinama Bosne je zabilježena kiša i susnježica, a višim područjima snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -7; Sokolac 0; Ivan-sedlo, Srebrenica, Tuzla 1; Bugojno, Jajce, Sarajevo, Zvornik 2; Doboj, Zenica 3; Drvar, Gradačac, Livno 4; Bijeljina, Sanski Most 5; Banja Luka, Bihać 6; Grude 7; Mostar, Neum, Trebinje 8 stepeni.

Sutra će u našoj zemlju jutro biti pretežno sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana. Po kotlinama centralne i istočne Bosne magla i niska oblačnost, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

U Sarajevu jutro pretežno oblačno sa maglom u nižim dijelovima grada. U ostatku dana se očekuje djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura oko -4, a dnevna oko 4 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, u Hercegovini do 13 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje kiša u Hercegovini, ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. U centralnoj i istočnoj Bosni susnježica i snijeg.

Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 0 do 5, na jugu do 8 °C.

U utorak u Hercegovini, na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne sunčano uz umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje.

U jutarnjim satima ponegdje u centralnoj i istočnoj Bosne može biti slabog snijega. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 5, na jugu do 9 °C.