Kenan Uzunović: Na Dan Armije hapse Zlatnog ljiljana, u aferi “Respiratori” nisu ovako haspili

Kenan Uzunović predsjednik kluba KF Inicijativa obratio se novinarima na konferenciji za medije koju je povodom hapšenja gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića organizovala “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”.

Kazao je da je ovo za njih očekivano.

Ovakav čin smo očekivali s obzirom na to da je ovo monitarni proces djela PRAVOSUĐA koji je instruiran od vrha stranke SDA. Najave hapšenja gradonačelnika postoje još od lokalnih izbora na kojima je uvjerljivo pobijedio. Medijska hajka od strane pojedinih novinara, koja traje pet godina i koji su sa instrukcijom od strane Tužilaštva prenoćili ispred kuće gradonačelnika rezultirala je današjom akcijom.

U Tužilaštvo je gradonačelnik pozivan nekoliko puta i svaki put se odazvao na poziv. Međutim pojedini novinari i političari koji su poniženi na izborima sanjaju da Fuadu Kasumoviću vide lisice na rukama. Kriv je zato što je zaštitio imovinu grada Zenice”, kazao je.

Uzunović je naveo da se u aferi “Respiratori” nije hapsilo na ovakav način i da se na Dan Armije BiH hapsi Zlatni ljijan.

Dodao je i da se ne hapse političari koji ruše ustavni poredak BiH.

Podsjetimo od jutros kada je akcija SIPA-e počela izvrešni su brojni pretresi, gradonačelnik Kasumović na svoj je Facebook profilu objavio da je uhapšen, da bi nakon toga Tužilaštvo ZDK objavilo da je u bjekstvu što je gradonačelnik demantirao.

Kasumović tvrdi da sarađuje sa istražnim organima od samog početka.